O letnich maseczkach

Kiedy przychodzi lato warto nie tylko zjadać świeże warzywa oraz owoce. Warto również wykorzystać je do przygotowania rozmaitych maseczek, które okazują się być świetnym sposobem na pielęgnowanie urody. Wśród owoców, z których można przygotować maseczkę do każdego typu cery znajdują się brzoskwinie, morele oraz cytryny. Maseczki z tych owoców sprawiają, że skóra zyskuje niesamowicie odświeżony wygląd. Jednocześnie staje się niezwykle miękka i jedwabista w dotyku. Takich maseczek nie należy jednak stosować częściej niż dwa razy w ciągu jednego tygodnia. Jeżeli nasza cera ma zszarzały odcień, jest pozbawiona blasku możemy zdecydować się na przygotowanie maseczek z takich warzyw jak marchewka, ziemniak, zielony groszek oraz kabaczek. Takie maseczki można wykonywać dwa razy w tygodniu. Do przygotowania maseczki marchewkowej potrzebujemy kilka łyżek świeżo wyciśniętego soku z marchewki, łyżeczkę oliwy oraz miodu, a także żółtko. Wszystkie składniki należy razem ze sobą mieszać tak długo aż uzyskamy konsystencję gęstego majonezu. Tak powstałą miksturę należy nałożyć na twarz a po upływie dwudziestu minut dokładnie zmyć ciepłą modą. Jeżeli nasza cera sprawia nam problemy z pewnością warto bliżej przyjrzeć się jabłkom, czerwonym porzeczkom, pomidorom oraz natce z pietruszki. Maseczkę z pomidorów możemy stosować wtedy, kiedy nasze cera zbytnio się błyszczy. Z porzeczki zaś wtedy, kiedy zależy nam na zwężeniu porów.

Znalazłeś się tutaj dzięki współpracy z poniższym serwisem:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply